18Ιούνιος2018

ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Ναρκωτικά Σύννεφα του Πάνου Καπώνη

narkotika_syneffaΜία σειρά από ποιήματα μας παρουσιάζει ο συγγραφέας και ποιητής Πάνος Καπώνης, και Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, μέσα από την ποιητική συλλογή Ναρκωτικά Σύννεφα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκόνης.

Τα ποιήματα γράφτηκαν τα έτη 1979 μέχρι και το 1989, και μερικά από αυτά δημοσιεύτηκαν χωρίς τίτλους στην ετήσια έκδοση των Θ.Νιάρχου  - Αντ. Φωστιέρη "Ποίηση '80" (Εγνατία - Γ.Κάτος, Θεσσαλονίκη 1980, σελ.59-61).

Δημοσιεύτηκαν επίσης με αρίθμηση VII-X χωρίς τους τίτλους τους στη συγκεντρωτική συλλογή Αρχιπέλαγος Αϋπνίας (Αίολος 1993)

 

"Η ποίηση, σαν τρόπος θέασης και αντιμετώπισης του κόσμου είναι ένας δρόμος που δίνει ελπίδες. Αυτό το μήνυμα αναδύεται τελικά μέσα από την ποίηση του Πάνου Καπώνη και μια τέτοια ποίηση τολμηρή, με βάθος και κυρίως με δύναμη να αφυπνίζει, είναι η δική του" Περιοδικό "Εμβόλιμον", Άνοιξη 1994

"Ο Καπώνης ... συνεπής στους πρώτους στόχους της γενιάς του, κάνει τολμηρά βήματα στο δρόμο της αμφισβήτησης αλλά και της βαθύτερης ενδοσκόπησης... Η ποίησή του είναι conceptual αλλά με στοιχεία των ποιητών μπητ και ψήγματα των συγχρόνων του γλωσσοκεντρικών"  Ντίνος Σιώτης, Περιοδικό "Poetix", τ.2, Χειμώνας 2009

 Σχετικά Άρθρα

  • Λογοτέχνες - Ποιητές : Πάνος Καπώνης


    panos-kaponisΟ Πάνος Καπώνης είναι ένας από τους πρώτους ποιητές της Γενιάς του '70. Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1947.

     

    Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια Αγρινίου, σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και σκηνοθεσία θεάτρου & κινηματογράφου στην Αθήνα.

Προσθήκη σχολίου