22Ιανουάριος2019

02 Μαΐου 2010 Γράφτηκε από την 

Οργανώστε τον χώρο εργασίας σας

organize-filesΌταν ο χώρος εργασίας σας είναι οργανωμένος και τακτοποιημένος, αυτόματα γίνεται πιο ευχάριστος, επιδρά θετικά στην ψυχολογία σας με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αποδοτικότητά σας.
Αυτό που χρειάζεται να κάνετε πρώτα είναι να ξεκαθαρίσετε τι χρειάζεστε να έχετε στο γραφείο σας, και τι όχι. Καλό θα ήταν να απομακρύνετε από το γραφείο σας ό,τι δεν έχει σχέση με το αντικείμενο της εργασίας σας, και δεν το χρησιμοποιείτε.
 
 
Μπορείτε, ανάλογα με τη φύση της εργασίας σας και τις δυνατότητες του χώρου σας, να δημιουργήσετε "ζώνες", και να ταξινομήσετε με βάσει τις "ζώνες" αυτές τα αντικείμενα του γραφείου σας.
Συνεχίστε ταξινομώντας το υλικό σας, τα χαρτιά σας, τα βιβλία σας σε φακέλους.
Τοποθετείστε τα ανάλογα με το αντικείμενό τους σε ξεχωριστούς φακέλους.
Παραδείγματος χάρην, τοποθετείστε σε ένα φάκελο τα χαρτιά της Τράπεζάς σας, σε έναν άλλον χαρτιά που αφορούν τα λογιστικά σας, την Εφορία, το ΙΚΑ, κτλ.
Φροντίστε να ταξινομήσετε και τους τιμοκαταλόγους σας σε ένα ίδιο ντοσιέ, σε ένα άλλο χρήσιμα φυλλάδια, που χρειάζεστε ή ίσως χρειαστείτε μελλοντικά.
 
Τους φακέλους που θα χρησιμοποιείτε πολύ συχνά, είναι πιο βολικό να τους τοποθετήσετε όσο το δυνατό πιο κοντά στο γραφείο σας, έτσι ώστε να έχετε γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε αυτούς.

Ένας τρόπος να θυμόσαστε γρηγορότερα πού έχετε το καθετί, είναι να χρησιμοποιήσετε ίδιο χρώμα φακέλου, για σχετικό υλικό.
Δηλαδή, μπορείτε να αγοράσετε μπλε φακέλους για τα χαρτιά που αφορούν την εφορία, το ΙΚΑ, τραπεζικά δάνεια, τον λογιστή σας, πράσινους φακέλους για ό,τι αφορά το πελατολόγιό σας, κόκκινους φακέλους για ό,τι αφορά το υλικό που σας είναι χρήσιμο για την εργασία σας, τον σχεδιασμό του προιόντος σας, την τιμολόγηση τους, τη διαφημιστική του εκστρατεία κτλ.

Μπορείτε επίσης, να έχετε στο γραφείο σας προσωπικά σας αντικείμενα όπως μια φωτογραφία, ή αγαπημένα σας αντικείμενα, αλλά καλό είναι να τα τοποθετείτε σε σημεία που δεν θα δυσκολεύουν την πρόσβασή σας στους φακέλους σας και στον υπολογιστή σας.