11Δεκέμβριος2017

ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος της χώρας είναι ανάστατος από τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Αναλογιζόμενοι τι είναι αυτό που έρχεται, αγανακτισμένοι συμπολίτες μας διαδηλώνουν ενάντια στην:

1. Εξομοίωση της φορολογίας των αγροτών με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.
2. Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από 13% σε 26%.
3. Αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%.
4. Κατάργηση της απαλλαγής από φόρο των επιδοτήσεων για ποσό έως 12.000 ευρώ.
5. Κατάργηση της επιστροφής για τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες.
6. Μείωση στο μισό της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης για τον προϋπολογισμό του 2016.
7. Αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος.
8. Τριπλασιασμός εισφορών στον ΟΓΑ.
9. Αύξηση Φ.Π.Α αγροτικών εφοδίων στο 23% από 13%.
10. Αύξηση του Φ.Π.Α συσκευασμένων αγροτικών προϊόντων (τρόφιμα κ.λπ.) στο 23%.
Ειδικότερα, σήμερα που ο πρωτογενής τομέας πρέπει και μπορεί να είναι η βάση  ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, είναι απαραίτητο να επιλύονται χρόνια προβλήματα ως βάση στήριξης προς την αγροτική οικογένεια.
Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, ο πρωτογενής τομέας αποτελεί ασφαλή διέξοδο για τη χώρα σκοπεύοντας στην αύξηση του παραγόμενου πλούτου και της απασχόλησης.
Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ παράλληλα, στην ανάγκη να μεταφέρει η κεντρική εξουσία στους Ο.Τ.Α Α΄και Β΄βαθμού την ευθύνη, ώστε να σχεδιάζουμε μαζί με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας τις πολιτικές για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα μας.
Συνολικά ως κοινωνία οφείλουμε αλληλέγγυοι να μην ενδώσουμε στον επιχειρούμενο κοινωνικό αυτοματισμό στρέφοντας την κοινή γνώμη ενάντια στην μεγάλη οικογένεια της αγροτικής οικονομίας.
Φωτάκης Φ. Βασίλης
Δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου

Διαβάστε περισσότερα...

Είναι προφανές ότι η κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Α.Τ. Γαβαλούς και Α.Τ. Αγίου Βλασίου με την σχεδιαζόμενη συγχώνευσή των αρμοδιοτήτων τους στο Αγρίνιο θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην αστυνόμευση της περιφέρειας του δήμου μας. 

Διαβάστε περισσότερα...

Του Γιώργου Γουβαλάρη 

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεπούλησε έναντι πινακίου φακής τις ελληνικές τράπεζες στα ξένα hedge funds, αποτέλεσμα της καταστροφικής 7μηνης διαπραγμάτευσης, των capital controls και του κλεισίματος των τραπεζών.

Διαβάστε περισσότερα...

Γράφει ο Γιώργος Παληγεώργος
Είναι αναμφισβήτητο και διαχρονικό πως η συμβολή της νεολαίας στην κίνηση της ιστορία υπήρξε καθοριστική. Πιο σωστή ίσως θα ήταν η διατύπωση, χωρίς την νεολαία δεν πάμε πουθενά, με τη νεολαία πάμε παντού… Τα παραδείγματα πλήθος!

Διαβάστε περισσότερα...

Δεν είναι ούτε συνηθισμένο ούτε προσφιλές για τον γνωστό ελληνικό πολιτικό κόσμο να δέχεται και να ενσωματώνει πολιτικούς σαν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το γεγονός μάλιστα ότι συχνά πυκνά δέχεται αήθεις, αισχρές και σεξιστικές επιθέσεις από παλιά και νεότερα «υποκείμενα» ενός μέρους του διεφθαρμένου ελληνικού πολιτικού συστήματος και υποσυστήματος,

Διαβάστε περισσότερα...

γράφει ο Θ. Αλαμπάσης | Ο Τσίπρας ενορχήστρωσε το δημοψήφισμα για να νομιμοποιήσει πολιτικά την προαποφασισμένη μνημονική στροφή του. Για να το επιτύχει θα έπρεπε να επικρατήσει το ΝΑΙ. Κρίσιμο στοιχείο για την επικράτηση του ΝΑΙ ήταν οι συνθήκες υπό τις οποίες θα πήγαιναν στην κάλπη οι έλληνες.

Διαβάστε περισσότερα...

γράφει ο Θανάσης Αλαμπάσης | Η ελληνική χρεοκοπία δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά η αιτία της μη λειτουργίας των θεσμών τα τελευταία πενήντα τουλάχιστον χρόνια. Η Ελλάδα είναι κράτος αποτυχημένο (failed state) που, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, μόνο με την Ουκρανία μπορεί να συγκριθεί. Η φρικτή δυσωδία της σήψης που αναδύουν οι ημιθανείς από την κραιπάλη της άσωτης διαχείρισης θεσμοί, έγινε στα χρόνια της χρεοκοπίας αφόρητη.

Διαβάστε περισσότερα...

Αν κερδίσει στο δημοψήφισμα, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει ενισχυθεί με δημοκρατική νομιμότητα - Οι πολίτες θα δώσουν στον Τσίπρα την εντολή να κάνει αυτό που πρέπει» γράφει στο άρθρο του στους New York Times ο διάσημος οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν.

Διαβάστε περισσότερα...

Σελίδα 1 από 23