20Ιανουάριος2019

11 Οκτωβρίου 2014 Γράφτηκε από την 

Γ. Παπαναστασίου : Η απώλεια του Aθανάσιου Παλιούρα μας γεμίζει θλίψη

Στην σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε σήμερα ο δήμαρχος Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου τον χαμό του αγρινιώτη ομότιμου καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας Αθανάσιου Παλιούρα.

 

"Η απώλεια του Aθανάσιου Παλιούρα μας γεμίζει θλίψη. Ο Αθανάσιος Παλιούρας ήταν ένας σπουδαίος καθηγητής, του οποίου το πνευματικό και επιστημονικό έργο είναι ανεκτίμητο. Μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής του, μου έστελνε τις ιδέες του, τους προβληματισμούς του, ακόμα και τις συμβουλές του για τα ζητήματα του Αγρινίου, που τόσο αγαπούσε.

Θυμάμαι πρόσφατα το διάλογο μας για το μέλλον και την ανάπτυξη του Αγρινίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο ,στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου με ομιλητή τον ομότιμο καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αθανάσιο Παλιούρα, ο οποίος ανέπτυξε 14 προτάσεις για την ανάπτυξη της πόλης. Θεωρώ πως η κίνηση του αυτή δεν ήταν τυχαία, ήταν άνθρωπος της αγάπης και της προσφοράς και με αφοσίωσή στις ανθρώπινες αξίες .Στοιχεία που θα πρέπει να τον καθιστούν παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες γενιές αυτού του δήμου. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. "Προσθήκη σχολίου