22Νοέμβριος2017

ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
09 Αυγούστου 2013 Γράφτηκε από 

Άρωμα "καλοκαιριού"..Συμβουλές και tips για να κάνετε τη σωστή επιλογή

Πώς να διαλέξετε το άρωμα που σας ταιριάζει, πώς να το φορέσετε αλλά και πού θα αγοράσετε οικονομικότερα το αγαπημένο σας επώνυμο άρωμα !

apply-perfume

Η αίσθηση της όσφρησης είναι από τις πλέον ερωτικές αισθήσεις και στο παιχνίδι της αποπλάνησης φαίνεται ότι τα αρώματα κρατούν βασικούς ρόλους. 

Η ψυχολογική μας διάθεση κατά την ώρα επιλογής του αρώματος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Γι' αυτό φροντίστε να είστε συγκεντρωμένη και έτοιμη να αφιερώσετε χρόνο πριν αποφασίσετε. Αποφύγετε να επηρεαστείτε από τις τάσεις της μόδας και τις προτιμήσεις της καλύτερής σας φίλης και μην βαρεθείτε να δοκιμάσετε μια σειρά από αρώματα, αρκεί να μην ξεπερνούν τα 3 διαδοχικά γιατί έτσι θα μπερδέψετε την όσφρησή σας !

Να αρχίζετε πάντα από τα πιο ελαφριά αρώματα για να μην "βαρύνετε" απότομα την όσφρησή σας. Το να μυρίσετε ένα άρωμα κατ' ευθείαν από το μπουκάλι δεν θα βοηθήσει καθόλου, γι' αυτό αρχικά προτιμήστε να ψεκάσετε το άρωμα στην καρτούλα από απορροφητικό χαρτί που θα βρείτε στο κατάστημα ομορφιάς.

Μόλις το ψεκάσετε, απαιτείται τουλάχιστον μισή ώρα μέχρι το άρωμα να μπορεί να γίνει αντιληπτό στο σύνολό του. Σύμφωνα με τους αρωματοποιούς, μάλιστα μετα την πάροδο της μισής ώρας θα μπορέσετε να αντιληφθείτε και τις πιο βαθιές νότες, εκείνες που δίνουν το «σώμα» του αρώματος.

tomford c01

Επειδή το άρωμα όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα μας διαφέρει από αυτό που έχουμε στη μύτη μας, μετά από την επαφή με το αρωματισμένο χαρτί, μπορείτε να αρωματίσετε τα σημεία εκείνα του σώματός σας, που προτιμάτε περισσότερο...

Η διάσημη σχεδιάστρια μόδας Coco Chanel συμβούλευε τις γυναίκες να αρωματίζονται στα σημεία που μπορεί να ... τις φιλήσει ένας άνδρας!

popular-womens-perfume-wrist1

Πώς να το κάνετε  :

«Ψεκάστε» μία φορά επάνω στην εσωτερική πλευρά του καρπού. Αποφύγετε να τρίψετε τους δύο καρπούς μεταξύ τους, για να μην αλλοιώσετε το άρωμα..

Το δεύτερο άρωμα μπορείτε να το δοκιμάσετε στον άλλο σας καρπό, ενώ το τρίτο στο μέσα μέρος του αγκώνα. 

 

TIP Για να έχετε επάνω σας την αίσθηση του αρώματος όλη την ημέρα αρωματίστε τα ρούχα σας (μπλούζες, μαντήλια, φουλάρια ) από την εσωτερική πλευρά για να αποφύγετε τους λεκέδες. Μπορείτε επίσης, να αρωματίσετε μια καρτούλα και να την βάλετε μέσα στο συρτάρι με τα ρούχα σας...