18Ιούνιος2018

RSS

ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
05 Δεκεμβρίου 2009 Γράφτηκε από την 

Γλύπτες : Παπασάϊκας Βασίλης

papasaikas_1

Στη φωτό : (από δεξιά) Ο Γλύπτης Βασίλης Παπασάϊκας, η Αντιδήμαρχος Αγρινίου & Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγρινίου κα Κων/να Κατσαρή και ο Ζωγράφος και Καλλιτεχνικός Δ/ντής του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου κος Χρήστος Γαρουφαλής

Ο Βασίλης Παπασάϊκας γεννήθηκε το 1956 στο χωριό Καινούριο Τριχωνίδας από  γονείς αγρότες, το Γιώργο και τη Θεοφανία Παπασάικα.

 

Σπούδασε σχέδιο στο προπαρασκευαστικό εργαστήριο  του Βρασίδα Βλαχόπουλου και γλυπτική στην Α.Σ.Κ.Τ Αθηνών από το 1974-1984. Έχει κάνει 8 ατομικές εκθέσεις  και έχει  λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές.  Πολλά έργα του  βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και πολλά μνημειακά του έργα  κοσμούν δημόσιους χώρους ανά την Ελλάδα.

Το μόνο εφόδιο που ο άνθρωπος διαθέτει απέναντι στο αναπόφευκτο είναι η στάση του και ο "αγώνας" της ζωής. Αυτόν τον αγώνα καθώς και τα σημάδια που αφήνει πάνω στους ανθρώπους πραγματεύεται η τέχνη. Ο καλλιτέχνης καλείται να αποδώσει με το έργο του όλα όσα αποτυπώνει στον άνθρωπο η γνώση του τρομερού και η καθημερινή μάχη προς ύπαρξη. 

"Eπίσημες" οι άνθρωποι φέρουν όλη τη γνώση, το "βάσανο" και την μελαγχολία της υπάρξεως, καθώς στέκουν να φωτογραφηθούν με μιαν επίσημη καρτερία αλλά και γενναιότητα.

"Λίαν Καλώς" Μετά την αποφοίτησή του, πήρε τριετή υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδος και μελέτησε την αρχαία Ελληνική Πλαστική.

"Άνεμος" Αίθουσα Τέχνης "Έκφραση"

Αίθουσα Τέχνης "Εικαστικός Κύκλος"

Αίθουσα Τέχνης "Χρυσόθεμις"

Αίθουσα Τέχνης "Άνεμος"

Αθήνα 10 "ΔΙΕΞΟΔΟΣ" Μεσολόγγι "Έκφραση"

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

1987«7 Νέοι Έλληνες Γλύπτες Μουσείο Β. και Ε. Γουλανδρή, Άνδρος

"Πλειάδες" Αθήνα

"Σκυρώνειο" Νέα Κηφησιά

Ζωγραφική Εκφραση – Γλυπτική Έκφραση Γκαλερί "Έκφραση"

 

"Εικαστικές Επισημάνσεις", "Σπίτι της Κύπρου" Οργάνωση : περιοδικό Aλεξίσφαιρος

Γλυπτική, Γκαλερί "Αστρολάβος"

Γκαλερί "Αστρολάβος" Πειραιάς

"Γκαλερί της Έρσης" Αθήνα

"Αίγινα ‘92" Πύργος Μαρκέλλου

"Αστρολάβος", "Εικαστικές Διαδρομές ‘97", "Εικαστικός Κύκλος"

   

www.wikipedia.com