18Ιούνιος2018

RSS

ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
20 Ιουλίου 2010 Γράφτηκε από την 

Ζωγράφοι : Γαρουφαλής Χρήστος

Ο  Χρήστος  Γαρουφαλής γεννήθηκε το 1959 στο Αγρίνιο.
Έκανε τετραετείς σπουδές σχεδίου και ζωγραφικής στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια των οποίων ήρθε σε επαφή με σημαντικούς δημιουργούς, μελετώντας το έργο και τη φιλοσοφία τους. Κατατάσσεται στην ομάδα των νεο-παραστατικών ζωγράφων.

 

 
Πρόθεσή του είναι να υποδηλώσει, συμπυκνωμένη σε σύμβολα, την ελληνική παράδοση, να συγκρατήσει τη μνήμη, το ήθος και τις αξίες μιας εποχής που χάνεται ή που έχει ήδη χαθεί.

Το έργο του  χαρακτηρίζεται από έναν “πνευματικό ρεαλισμό” που στόχο έχει την αναγωγή του εκάστοτε αντικειμένου σε “σήμα”.  

Έχει παρουσιάσει 9 ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων : «πορτραίτα», «άμπελος», «μήνες-μνήμες», «ανθρώπων βλέμματα».  Συμμετείχε επίσης σε περισσότερες από 40 ομαδικές σε Ελλάδα, Κύπρο, Ηνωμ. Πολιτείες, Αγγλία, Γαλλία, Ιαπωνία, Γιουγκοσλαβία.

Με το έργο του κατά καιρούς έχουν ασχοληθεί οι : Δ. Παπαστάμος, Ν. Αλεξίου, Ελ. Βακαλό, Τ. Αντωνίου, Κ. Τριανταφυλλίδης, Χρ. Χρήστου, Μαν. Βλάχος, Μ. Μιχαηλίδου, Αθ. Σχινά, Ντ. Ρογκάν, Άννα Συνοδινού, Κ. Σερέζης, κ.ά.  

Το 2005 κυκλοφόρησε από τα  ΕΛ.ΤΑ. η αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων “άμπελος - οίνος” με αποκλειστική επιλογή έργων του.   
     
Από το 2003 είναι ο καλλιτεχνικός δ/ντής του Εικαστικού Eργαστηρίου στο δήμο Αγρινίου (Εικαστικό Δίκτυο ΥΠ.ΠΟ.).


………………………………………………………………………………………
Σχετικά Άρθρα :
 
ΙΑΠΩΝΙΑ : Συμμετοχή Ελλήνων Καλλιτεχνών στην έκθεση "Αφιέρωμα στον Λευκάδιο Χερν (1850-1904)"
 
 
 
 
Ενδεικτικά έργα :

garoyfalis-portokalia

Πορτοκάλια

garufalis-palio-sidero

Το παλιό σίδερο, λάδι σε πανί

garufalis-tsaruxis

Τσαρούχης, λάδι σε ξύλο

garoufalis-vlema

Το βλέμμα, λάδι σε ξύλο

garufalis-vlemma

Πορφυρό βλέμμα, λάδι σε ξύλο