24Μάιος2019

VRES-AGRINIO.GR

Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 58
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 43
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44

Επιδείνωση της ψυχικής και συναισθηματικής υγείας στα νέα παιδιά. Γράφει ο παιδίατρος Νίκος Βουδούρης
Σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση , αρκετοί ενήλικες θεωρούν πως η ψυχική και συναισθηματική υγεία των παιδιών είναι χειρότερη σήμερα από ότι όταν εκείνοι ήταν παιδιά. Πιστεύουν επίσης ότι τα σημερινά παιδιά ξοδεύουν λιγότερο ποιοτικό χρόνο με τις οικογένειες τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Αν αφιερώσετε δύο λεπτά από τον χρόνο σας και παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο θα δείτε πόσο όμορφες στιγμές χάνουμε από την καθημερινότητά μας μιλώντας απλά στο κινητό μας !!

Διαβάστε περισσότερα...

γράφει η Βασιλική Παλαιογιάννη - Κοινωνική Λειτουργός

Ολοι μας έχουμε μια προσωπική ιστορία που μας χαρακτηρίζει. Κάθε στιγμή που ζούμε δεν είναι παρά ενα σημείο στο δρόμο της ζωής μας. Είναι σημαντικό να ξέρουμε από που ερχόμαστε για να καταλάβουμε καλύτερα προς τα που πάμε και

Διαβάστε περισσότερα...

γράφει η Βασιλική Παλαιογιάννη, Κοινωνική Λειτουργός

Σκεφτείτε καλά πριν πείτε :

Διαβάστε περισσότερα...

γράφει η Παλαιογιάννη Βασιλική, Κοινωνική Λειτουργός

Κοινωνική Εργασία: Ένας γενικός ορισμός του επαγγέλματος, που δίνεται είναι: «Η Κοινωνική Εργασία είναι μια υπηρεσία η οποία παρέχεται από τον ειδικό (Κοινωνικό Λειτουργό),

Διαβάστε περισσότερα...

Tα βήματα προς την ευτυχία μπορεί να είναι πιο απλά από όσο φανταζόσουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τα ακολουθήσεις τον δρόμο που θα σε πάνε.

Διαβάστε περισσότερα...

Θυμάστε όταν ήσασταν παιδιά; Οι δύσκολοι καιροί και οι γρήγοροι ρυθμοί ή επειδή πλέον είμαστε μεγάλοι; Ποιος ξέρει;

Διαβάστε περισσότερα...

Όλα τα εγκλήματα φωνάζουν, η κακοποίηση και ο βιασμός του σώματος, της ψυχής ενός παιδιού… ουρλιάζει. Το εγκληματικό ψυχογράφημα μέσα από μελέτες, δείχνει ότι οι βιαστές παιδιών, παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά ΚΑΙ ΜΗ σεξουαλικής εγκληματικής δραστηριότητας. Δηλαδή, στη γενικότερη συμπεριφορά τους υπάρχει το

Διαβάστε περισσότερα...

Γράφει η Ελένη Κοσμά, Απόφοιτη Σχολής Καλών Τεχνών 
 
«Η ζωγραφική, συχνά αποτελεί τον καθρέφτη της διάθεσής μας»
Από τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα και κυρίως τη δεκαετία του ′50 υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τους επιστήμονες να διερευνήσουν την πνευματική ανάπτυξη και τον ψυχικό κόσμο ενός παιδιού. Για τον λόγο αυτό αναζήτησαν και ανέπτυξαν μετρήσεις και τεστ σχετικά με την διερεύνηση και την βελτίωση των δημιουργικών ικανοτήτων. Ωστόσο, οι μετρήσεις αυτές λειτούργησαν περισσότερο ως τεστ ευφυΐας.

Διαβάστε περισσότερα...

 

"...Μα καλά, γιατί δεν με καταλαβαίνουν..."

 

Οι ερωτήσεις


Πριν από λίγο καιρό ένας ψυχολόγος, μιλώντας με μια ομάδα παιδιών δεκατεσσάρων και δεκαπέντε χρονών, τους έκανε τις εξής τρεις ερωτήσεις:..

 

Διαβάστε περισσότερα...