23Μάιος2019

VRES-AGRINIO.GR

19 Μαρτίου 2013 Γράφτηκε από την 

Οι νέοι κανόνες του Marketing

Αν σκέφτεστε το Marketing με τον ίδιο τρόπο που το κάνατε πριν από δέκα χρόνια, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα για σας, καθώς οι κανόνες του παιχνιδιού σήμερα είναι ακριβώς το αντίθετο απ' ότι ήταν παλιότερα.


Παλιότερα τα βήματα δημιουργίας μιας επιχείρησης ήταν τα εξής:

α. δημιουργείστε ένα προϊόν που να απευθύνεται σε πολλούς καταναλωτές

β. προσεγγίστε όσο το δυνατό μεγαλύτερο κοινό και

γ. φτιάξτε ένα ισχυρό εμπορικό σήμα που θα μπορούσε να επεκταθεί σε περισσότερα προϊόντα.

Πλέον όμως, το Internet έχει χωρίσει τους καταναλωτές σε ακόμα μικρότερες κατηγορίες, ενώ και τα μηνύματα που απευθύνονται σε αυτούς θα πρέπει να είναι στοχευμένα.

Επιπλέον, οι καταναλωτές σήμερα παρουσιάζουν μεγαλύτερη αντίσταση στις γνωστές επωνυμίες, απ'ότι στο παρελθόν που είχαν λιγότερες δυνατότητες ενημέρωσης.

Οι διαφορές με τη σημερινή κατάσταση είναι προφανείς: πλέον έχει εγκαταλειφθεί από αρκετές επιχειρήσεις η χρήση των μαζικών μέσων ενημέρωσης και έχει γίνει αντικατάστασή τους με πιο σύγχρονες και εξατομικευμένες μεθόδους διαφήμισης που δεν απευθύνονται στη "μάζα" αλλά σε ομάδες ή άτομα.

Πλέον ο έλεγχος έχει φύγει από τα χέρια του επιχειρηματία κι έχει περάσει στα χέρια του καταναλωτή. Αυτός είναι ένας κανόνας που οι επιχειρήσεις που θέλουν να επιβιώσουν στο σήμερα πρέπει να θυμούνται.