16Οκτώβριος2018

ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ποιητικού έργου του Κ. Τσιάκαλου " ΠΡΟΣΑΝΑΜΜΑΤΑ" [photo-video]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ποιητικού έργου του Κωστή Τσιάκαλου με τίτλο " ΠΡΟΣΑΝΑΜΜΑΤΑ", το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στην αίθουσα της (πρώην) Τράπεζας της Ελλάδος. Για την ποιητική συλλογή και τον συγγραφέα που έχει βραβευτεί απ’ τον Φιλολογικό Σύλλογο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ και έχει τιμηθεί με το Ρωσικό Βραβείο Ποίησης 2014, μίλησαν η δημοσιογράφος κα. Κική Παππά, ο φιλόλογος κ. Δημήτριος Γρίβας, ενώ Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος-συγγραφέας κ. Πάνος Σόμπολος.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑΣ, ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, ο πρ.βουλευτής Αιτωλ/νίας κ.Γ. Βαϊνάς, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μ.Παπαγεωργίου και πλήθος κόσμου.

Ο Π. Σόμπολος στην εισήγησή του ανέφερε πως η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Παπα Κώστα Κακαβούλα, ενώ  το ποσό που θα συγκεντρωθεί από την πώληση του βιβλίου "ΠΡΟΣΑΝΑΜΜΑΤΑ" θα διατεθεί για την ανέγερση της προτομής του ιερέα Κων/νου Κακαβούλα. Μίλησε για την πορεία του Κ.Τσιάκαλου ως δημοσιογράφος, όπου ανέβηκε όλες τις ιεραρχίες και εργάστηκε σε διάφορα έντυπα όπως η μεγάλη έγκυρη οικονομική εφημερίδα Εξπρές, παράλληλα ασχολήθηκε με την λογοτεχνία και την ποίηση. Μεγάλη απήχηση είχε το έργο του "Μπαλάντα για τη Ροδάνθη" το οποίο είχε παρουσιαστεί στο παρελθόν στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. 

Σύντομο χαιρετισμό απήυθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑΣ, ο οποίος αναφέρθηκε στην ταπεινότητα και την προσφορά του ιερέα Κων/νου Κακαβούλα, ενώ συνεχάρη τον Κ. Τσιάκαλο για την ποιητική του συλλογή και την επιθυμία του να αφιερώσει την εκδήλωση στον Παπα Κώστα.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου συνεχάρη τον Κων/νο Τσιάκαλο τόσο για το ήθος, την ποιότητα του χαρακτήρα του και την ευαισθησία του ως δημοσιογράφο αλλά και ως συγγραφέα, αλλά και για την κίνηση του να διαθέσει τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου του στην ανέγερση της προτομής ενος ατόμυυ που στάθηκε αρωγός σε φτωχά παιδιά της πόλης μας. Ευχαρίστησε τους ομιλητές και τον συντονιστή, που διέπρεψαν και τιμούν το Αγρίνιο. 

Η δημοσιογράφος κα. Κική Παππά και συνάδελφος του συγγραφέα καθώς εργάστηκαν στην ίδια εφημερίδα για χρόνια, αναφέρθηκε στη μεγάλη αγάπη του συγγραφέα για τον τόπο καταγωγής του, τη Σπολάϊτα, όπου εξαιτίας αυτής της αγάπης, πολλά από τα θέματά του στην εφημερίδα αφορούσαν την Αιτωλοακαρνανία.

Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο πρ.δήμαρχος Νεάπολης, Π. Κατσινούλας ο οποίος αναφέρθηκε στην ευαισθησία του συγγραφέα και τα δύσκολα παιδικά χρόνια που του έδωσαν δύναμη και δημιουργικότητα και του ευχήθηκε να είναι έτσι πάντα δημιουργικός και να προσφέρει ακόμη πολλά με το ταλέντο του.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης ακούστηκαν ποιήματα από το έργο του συγγραφέα.Προσθήκη σχολίου