26Μάιος2018

ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
05 Οκτωβρίου 2017 Γράφτηκε από την 

Τα καλύτερα οδικά ταξίδια στην Ελλάδα

Εκτός από τις βοτσαλωτές και αμμώδεις παραλίες της που πλαισιώνουν τα τυρκουάζ νερά της, η Ελλάδα είναι ιδανική για οδικά ταξίδια. Από τα γραφικά μικρά χωριά, τα αρχαία αξιοθέατα μέχρι τα πυκνά δάση και τα φυσικά πάρκα, η χώρα έχει τα πάντα για τέλειες διακοπές και τον χειμώνα.

Αθήνα - Μετέωρα

Ανακαλύψτε την ομορφιά της κεντρικής Ελλάδας με αυτό το οδικό ταξίδι από την ελληνική πρωτεύουσα μέχρι το πανέμορφο τοπίο των Μετεώρων. Βρίσκεται μόλις 354 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, τα Μετέωρα, με τα μοναστήρια πάνω στο βουνό, είναι ιδανικά για τους λάτρεις της φύσης και όσους αναζητούν ένα εύκολο ταξίδι. Σταματήστε στη Λαμία για μεσημεριανό γεύμα ή κάντε μια παράκαμψη στο πανέμορφο αρχαίο ιερό των Δελφών πριν βγείτε στην ορεινή περιοχή της Καλαμπάκας, όπου τα βυζαντινά μοναστήρια στέκονται ψηλά στα απότομα βράχια. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε την περιοχή.

greece 2746717 960 720

Αθήνα - Θεσσαλονίκη
Ένα οδικό ταξίδι στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας σας επιτρέπει να ανακαλύψετε την ομορφιά της ηπειρωτικής χώρας. Αυτή η διαδρομή 500 χιλιομέτρων θα σας οδηγήσει στη Λαμία, θα περάσετε τον Βόλο (όπου θα πρέπει να σταματήσετε για μια νύχτα ή δύο ακόμα και να ανακαλύψετε την περιοχή του Πηλίου και τα υπέροχα ελληνικά κρασιά της περιοχής) και τη Λάρισα, πριν οδηγήσετε κατά μήκος της ακτής από τον Όλυμπο. Κάντε μια γρήγορη παράκαμψη στην Βεργίνα και επισκεφθείτε το Μουσείο Βασιλικών Τάφων, όπου μπορείτε να μάθετε για τη μακεδονική δυναστεία και να θαυμάσετε τον τάφο του Φιλίππου Β ', πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στη συνέχεια, στη Θεσσαλονίκη θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήστε τα πολλά μνημεία της και τις βυζαντινές εκκλησίες και να απολαύσετε την όμορφη θέα προς την θάλασσα.

Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη
Συνδέοντας τη Δύση προς την Ανατολή, η Αλεξανδρούπολη είναι η πρωτεύουσα της περιοχής του Έβρου. Η παραθαλάσσια πόλη είναι ένας σημαντικός εμπορικός κόμβος μεταξύ της βόρειας Ελλάδας και της Τουρκίας και είναι πολύ κοντά στο δάσος Δάδα και στο υπέροχο δέλτα του Έβρου. Παρόλο που απέχει μόνο δύο ώρες από τη Θεσσαλονίκη, μπορείτε να επισκεφθείτε τη γραφική πόλη των Σερρών, να φάτε στην Καβάλα πριν φτάσετε στην Αλεξανδρούπολη.

sea 2415939 960 720

Θεσσαλονίκη - Σκιάθος
Ενώ μπορείτε να πάτε Σκιάθο με αεροπλάνο, συνιστούμε να πάτε με αυτοκίνητο. Μέσα σε 287χλμ θα μπορείτε να θαυμάσετε τον Όλυμπο και να οδηγήσετε στη Λάρισα για να σταματήσετε για μεσημεριανό γεύμα. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε προς το Βόλο όπου μπορείτε να σταματήσετε για τη νύχτα και να ανακαλύψετε την παραθαλάσσια πόλη. Μπορείτε ακόμη να εξερευνήσετε την ορεινή περιοχή του Πηλίου πριν ξεκινήσετε με το πλοίο στο όμορφο νησί της Σκιάθου, όπου θα μπορείτε να εξερευνήσετε κρυμμένους όρμους και ξεχασμένες παραλίες και γλέντι με νόστιμο φαγητό.

Οδικό ταξίδι στη Πελοποννησιακό από την Αθήνα
Εάν έχετε πέντε ή έξι ημέρες για να εξερευνήσετε την Πελοπόννησο, τότε αράξτε την ευκαιρία. Εφοδίαστε το αυτοκίνητο σας με τα κατάλληλα καύσιμα για να έχει την μέγιστη απόδοση κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας και ξεκινήστε από την αρχαία Ολυμπία έως το Γύθειο, τη Μονεμβασιά, το Ναύπλιο, την Επίδαυρο και την Κόρινθο, θα έχετε μια εντυπωσιακή εικόνα αυτής της φανταστικής περιοχής. Αν έχετε χρόνο, σταματήστε στο Ναύπλιο ή εξερευνήστε τις αρχαίες πόλεις του Μυστρά και της Σπάρτης.

Lithos Digital