20Μάιος2018

ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
29 Ιουνίου 2016 Γράφτηκε από την 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα «Δοκίμεια 2016»

Με τη συμμετοχή φορέων, συλλόγων και πλήθους κόσμου ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιουνίου 2016 οι θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις «Δοκίμεια 2016» που διοργάνωσε και φέτος ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Δοκιμίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δοκιμίου "Η Πρόοδος", στο πλαίσιο του εορτασμού του Αη-Γιάννη του Προδρόμου.

Αμέσως μετά από τη Θεία Παράκληση και τη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας Γενεσίου Τιμίου Προδρόμου, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου και τμημάτων του πολιτιστικού συλλόγου με τις παραδοσιακές στολές, στον κατάμεστο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου, πραγματοποιήθηκε το 6ο Φεστιβάλ Χορευτικών Συγκροτημάτων με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαβρολίμνης «Παναγία Παναξιώτισσα», του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νεοχωρίου Άρτας «Κοσμάς ο Αιτωλός», του Μ. Α. Συλλόγου Βέροιας «Η Καλλιθέα», του Χορευτικού Τμήματος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγρινίου και του Συλλόγου Φίλων της Παράδοσης «Οι Ρίζες».

230859

Παρουσιάστηκαν χορευτικά από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη, προβλήθηκε η ιστορία της τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου του Απόλλωνα Δοκιμίου, ενώ η βραδιά έκλεισε με το καθιερωμένο έθιμο των φωτιών.

001130

001201

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου, πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, είχε προηγηθεί ποδηλατοδρομία με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Ελευθερίας Δοκιμίου. Ενώ τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου.

234220

Την πρώτη μέρα έκλεισε η παράσταση Χορευτικών Παιδικών Τμημάτων του Συλλόγου Φίλων της Παράδοσης «ΟΙ Ρίζες», του Πολιτιστικού Συλλόγου Καινουρίου «Οι Θεστιείς» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Δοκιμίου «Η Πρόοδος». Μουσική Παράσταση με θέμα «Στα μονοπάτια της Παράδοσης» έδωσαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου και μαθητές του Γυμνασίου– Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου.

231031

Στους χώρους των εκδηλώσεων υπήρχε έκθεση παραδοσιακών προϊόντων παρασκευασμένων από το τμήμα γυναικών του Πολιτιστικού Συλλόγου Δοκιμίου.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Χρ. Γκούντας και κα. Μ. Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αγρινίου κ. Φ. Παπούτσης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δοκιμίου κ. Β. Παπούτσης.\

DSC 1055