18Ιούνιος2018

ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
31 Μαρτίου 2014 Γράφτηκε από την 

Η αγρινιώτισα που κυνηγά ιδέες και τις κάνει startup εταιρείες

Στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής στην κατηγορία Business Stories συναντήσαμε την αγρινιώτισα Αλεξάνδρα Χολή . Η νεαρή επιστήμονας με τον εντυπωσιακό κύκλο σπουδών στην Αγγλία και τη Νέα Υόρκη, αλλά και τις 5 γλώσσες, επέστρεψε στην Ελλάδα για να ιδρύσει μια Μη Κερδοσκοπική Επιχείρηση με έναν πρωτότυπο στόχο : να βοηθά, να κατευθύνει και να αναδεικνύει τα ταλέντα και τις ιδέες Ελλήνων επιχειρηματιών.

 Γεννημένη στο Αγρίνιο και έχοντας την εμπειρία μιας μικρής οικογενειακής επιχείρησης στον χώρο του αυτοκινήτου, η νεαρή μηχανολόγος μηχανικός με ΜΒΑ στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στην Αμερική είχε στο αίμα της το επιχειρείν.

" Στη χώρα μας υπάρχουν πολύ καλές ιδέες αλλά εκείνο που χρειαζόμαστε μέσα στην κρίση είναι αντί να μαλώνουμε τρύπες, να δημιουργήσουμε δομές, να δώσουμε έμφαση στην καινοτομία και την έρευνα και να καταλήξουμε σε ένα πρόγραμμα που θα έδινε διέξοδο σε πολλούς επίδοξους επιχειρηματίες" δήλωσε στο Business stories η Α. Χολή.

Η κα. Χολή είναι ιδρύτρια της Metavallon, εταιρεία που έχει ολοκληρώσει ήδη τον πρώτο κύκλο του προγράμματος υποστήριξης startups, επιλέγοντας 20 ομάδες υποψήφιων επιχειρηματιών. 

Τα target group των ατόμων που πλησιάζουν την Metavallon, είναι κυρίως φοιτητές, τελειόφοιτοι πανεπιστημίων με διδακτορικά, αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες που έχουν μια ιδέα και προσπαθούν να την εξελίξουν και να την ενδυναμώσουν.