11Δεκέμβριος2017

ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
16 Ιουλίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο μέγας πολιτικός απατεώνας του γένους

γράφει ο Θ. Αλαμπάσης | Ο Τσίπρας ενορχήστρωσε το δημοψήφισμα για να νομιμοποιήσει πολιτικά την προαποφασισμένη μνημονική στροφή του. Για να το επιτύχει θα έπρεπε να επικρατήσει το ΝΑΙ. Κρίσιμο στοιχείο για την επικράτηση του ΝΑΙ ήταν οι συνθήκες υπό τις οποίες θα πήγαιναν στην κάλπη οι έλληνες.

Ένα πρελούδιο του GREXIT, κρίθηκε από τον ίδιο και τους συνεργάτες του ως ικανό και αναγκαίο για την επικράτηση του ΝΑΙ. Αν τα κίνητρα πίσω από το δημοψήφισμα ήταν αγνά, η προκήρυξή του θα γινόταν ενωρίτερα και, πάντως, σε χρόνο που δεν θα προκαλούσε ανήκεστο βλάβη στην –ήδη πληγωμένη βάρια- οικονομία.

Ενωρίτερα, όμως, δεν μπορούσε να κλείσουν οι τράπεζες, αφού η ΕΚΤ δεν θα περιόριζε τη ρευστότητα μέσω του μηχανισμού του ELA διακινδυνεύοντας να κατηγορηθεί για ανάμειξη στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της χώρας και για αντιδημοκρατικές πρακτικές που αντιβαίνουν με την θεσμική της ανεξαρτησία. Τούτων δοθέντων, αποφασίστηκε η προκήρυξη του δημοψηφίσματος 3 ημέρες πριν την εκπνοή του προγράμματος, για να μπορεί να κλείσουν οι τράπεζες και να μην κατηγορηθεί η ΕΚΤ για έλλειμμα δημοκρατίας. Με τον τρόπο αυτό εξώθησε την ΕΚΤ στον περιορισμό παροχής ρευστότητας μέσω ELA, με απώτερο σκοπό την επιβολή capital controls, που κριθήκαν από τον ίδιο και τους στενούς του συνεργάτες ως ικανά και αναγκαία για την επικράτηση του ΝΑΙ.

Ο πρωθυπουργός ενορχήστρωσε το δημοψήφισμα, επενδύοντας στην επικράτηση του ΝΑΙ, που δικαιολογούσαν απόλυτα οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες ασφυξίας που ο ίδιος επέβαλε στον ελληνικό λαό. Με το κλείσιμο των τραπεζών δημιούργησε τις τραγικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες για την επικράτηση του ΝΑΙ. Τάχθηκε υπέρ του ΌΧΙ, αλλά στην πραγματικότητα ήθελε το ΝΑΙ. Επένδυσε τη μνημονιακή στροφή του στο ΝΑΙ. Εκβίασε τη συνενοχή του ελληνικού λαού. Βύθισε τους γέρους στον πόνο και στη δυστυχία για να αποσπάσει το ΝΑΙ. Αν όλα πήγαιναν καλά, η προαποφασισμένη μνημονιακή στροφή του θα γινόταν με τη συνενοχή του ελληνικού λαού. Το θηριώδες μνημόνιο των 90 δισ ευρώ με τα μέτρα των 13 δισ, ήταν ήδη έτοιμο. Η θερινή ραστώνη θα λειτουργούσε αποσυμπιεστικά, τόσο σε εσωκομματικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο λαϊκής αντίδρασης. Απέμενε το ΝΑΙ, για να μεταμορφωθεί ο ίδιος σε γενίτσαρο των Μνημονίων. Εκτέλεσε το ανήθικο πολιτικό του σχέδιο πάνω στη δυστυχία και τον πόνο των συνταξιούχων, στις ουρές της ντροπής των ΑΤΜ. Ο έρπητας του πρωθυπουργού δεν οφείλετο στο φόβο των δανειστών, αλλά στο φόβο του ΌΧΙ του ελληνικού λαού.

Η υποψία γίνεται σχεδόν βεβαιότητα, από την μη παραίτηση της κυβέρνησης μετά το ηχηρό ΌΧΙ και την αμέσως μετά επιβεβλημένη (πλέον) συμφωνία με τους δανειστές, στάση που θα ήταν απολύτως συνεπής με τη θέση της κυβέρνησης υπέρ του ΌΧΙ. Η στάση του πρωθυπουργού να προχωρήσει αβίαστα στη σύναψη συμφωνίας και να μην παραιτηθεί (σα να μην είχε προηγηθεί το δημοψήφισμα και το ηχηρό ΌΧΙ του ελληνικού λαού), αφήνει βαριά τη σκιά της πάνω από τον ίδιο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Αλλά η Νέμεση, η αρχαία ελληνική θεότητα, η προσωποποίηση της δίκαιης θεϊκής εκδίκησης, δεν είχε πει ακόμη την τελευταία λέξη της. Το συντριπτικό ΌΧΙ του ελληνικού λαού μοιάζει με τιμωρία (Νέμεσις) που επιβάλλεται από μία ανώτερη δύναμη στον πρωθυπουργό που παραβαίνει τους ηθικούς νόμους.

Ο λαός τον ξεσκέπασε. Άφησε το "βασιλιά" γυμνό. Τον έστειλε στη βουλή, 2 ημέρες μετά το συντριπτικό ΌΧΙ, ως μια πολιτική καρικατούρα • ένα πολιτικό ράκος του "ΝΑΙ στη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού". Το 61,31% του ΌΧΙ, σηματοδοτεί το πολιτικό του τέλος. Η παραμονή του στην κυβέρνηση, με ψήφιση και εφαρμογή μνημονίων, συνιστά προδοσία της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού.

Ελέγχεται και η πραγματική σκοπιμότητα της πεντάμηνης "σκληρής διαπραγμάτευσης". Ένα νέο πολυετές μνημόνιο αντί μιας ολιγόμηνης παράτασης, εξυπηρετεί πλήρως τις γεωοικονομικές επιδιώξεις των δανειστών. Το ότι η Ελλάς δεν κηρύχθηκε σε κατάσταση default, παρά την μη πληρωμή των διεθνών υποχρεώσεών της, αλλά εξακολούθησε να στηρίζεται από την ΕΚΤ (τόσο, όσο απαιτούνταν για να δημιουργηθούν οι συνθήκες επικράτησης του ΝΑΙ), ρίχνει βαριά σκιά πάνω από τον ίδιο.

Αμείλικτα είναι τα ερωτήματα

- Πως από το μέιλ Χαρδούβελη των 800 εκατομμυρίων φτάσαμε στα 100 δισ τριετές μισάνθρωπο μνημόνιο.

- Πως και γιατί έκλεισαν οι τράπεζες. Πως συναρτάται το κλείσιμο των τραπεζών με το δημοψήφισμα. Ποια η ωφέλεια του δημοψηφίσματος.

-Το Δημοψήφισμα για “κρίσιμο εθνικό θέμα“ οδηγεί σε ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΌ αποτέλεσμα, εάν συμμετάσχει το 40% του εκλογικού σώματος. Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε υπογραφή ενός μισάνθρωπου Μνημονίου , τρισχειρότερου αυτού που ο λαός απέρριψε, παρακάμπτοντας (προκλητικά) το νομικά δεσμευτικό του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Η ζημιά όμως στις τράπεζες παρέμεινε . Η τερατώδης ύφεση που ακολουθεί την επιβολή capital controls, με την οικονομία να έχει χάσει 30% του ΑΕΠ της , συνιστά έγκλημα, που σε οποιοδήποτε άλλο κράτος (πλην του αποτυχημένου ελληνικού) θα είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες απόδοσης ευθυνών.

- Υπάρχουν ευθύνες για την άγονη (και καλά σκληρή) διαπραγμάτευση των προηγούμενων έξι μηνών? Προκλήθηκε ναι ή όχι ζημιά στην οικονομία? Ποιος και με ποιο δικαίωμα στέλνει στην άβυσσο μια ήδη καταβαραθρωμένη οικονομία, στο όνομα μιας δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης? Ποιος και με ποιο δικαίωμα οδηγεί έναν εξαθλιωμένο και ταλαιπωρημένο επί 6 χρονιά λαό, πίσω στα βάρβαρα μνημόνια του 2010? Με ποιες ψυχικές και οικονομικές αντοχές? Τα κεφάλαια 20 δισ που χρειάζονται για (μία ακόμη) ανακεφαλαίωση των τραπεζών, είναι ή όχι αποτέλεσμα της επιδείνωσης της οικονομίας κατά τους τελευταίους 6 μήνες στο όνομα μιας δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης? Θα επιβληθεί ή όχι βαθύ κούρεμα, αν οι ευρωπαίοι εμείνουν να μην χρηματοδοτήσουν την (χιλιοστή) ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών?

- Απαιτούνταν δημοψήφισμα ή εκλογές? Γιατί δεν έγιναν νωρίτερα? Γιατί προκηρύχθηκε δημοψήφισμα 3 μέρες πριν την εκπνοή του προγράμματος? Τούτο δεν θα οδηγούσε σε άνευ προηγουμένου μπανκ ραν? Η προκήρυξη δημοψηφίσματος δεν θα ενεργοποιούσε καταστροφικά capital controls? Πόσα χρονιά απαιτούνται για να αποσυρθούν τα καταστροφικά capital controls? Τι λέει η διεθνής πρακτική? Αντέχει η ρημαγμένη ελληνική οικονομία capital controls ?

- Είναι οι Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου , Στρατούλης και οι άλλοι, προδότες που αίρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση? Ή μήπως κατάλαβαν ότι κάποιος τους δούλεψε? Πότε έφυγαν οι 17 οι 30 οι 55? Μήπως όταν είδαν έναν σουρεάλ πρωθυπουργό που, αν και ΣΟΎΠΕΡ ΕΝΙΣΧΥΜΈΝΟΣ ΑΠΌ ΤΟ ΌΧΙ, ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΌΧΙ ΓΑΡΓΑΡΑ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΣΚΛΗΡΟ - ΜΙΣΆΝΘΡΩΠΟ ΜΝΗΜΌΝΙΟ? ΓΙΑΤΊ?
Το ανήθικο πολιτικό σχέδιο του Τσίπρα και των στενών συνεργατών του, μιας δράκας αδίστακτων και δειλών, που για να διασφαλίσουν την παραμονή τους στην εξουσία δεν δίστασαν να βυθίσουν τους γέροντες στον πόνο και στη δυστυχία της αναμονής στα ΑΤΜ της ντροπής, πρέπει να πληρωθεί μέχρι τέλους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ:

Τα τίμια στελέχη να αποσχιστούν από το κόμμα που κυριαρχείται από μια δράκα επίορκων και ανήθικων - δήθεν αριστερών. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε όνειδος της αριστεράς. Τα τίμια στελέχη να ακολουθήσουν το κάλεσμα της Κομουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ: "...να αντιδράσουν αποφασιστικά μέσα στις επόμενες ώρες. Η οργή της αριστερής βάσης πρέπει να γίνει πολιτική πράξη και όχι κίνητρο για αποχωρήσεις με σκυμμένο κεφάλι. Δεν πρέπει να διευκολύνουμε τους επίορκους της ηγετικής ομάδας στο έργο της προδοσίας τους. Έχουν όχι απλά παραβιάσει, αλλά βιάσει, όλες τις ιδεολογικές, πολιτικές, προγραμματικές και καταστατικές αρχές του κόμματος.

Όλη η ντροπή της προδοσίας είναι δική τους. Είναι ζήτημα πολιτικής τιμής, αλλά πάνω από όλα, μέσο διάσωσης των καλύτερων αριστερών αγωνιστών, το να δοθεί τώρα μια τελική μάχη ενάντια στους επίορκους ηγέτες μέσα στο κόμμα".

Ή αντιπολίτευση:

Να μην συμπράξει με τους ανήθικους και επίορκους του περιβάλλοντος Τσίπρα, πλην της ψήφου ανοχής για την προσωρινή διάσωση της χώρας. Τυχόν σύμπραξη των κομμάτων της μείζονος ή/και της ελάσσονος αντιπολίτευσης με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, συνιστά μέγιστο πολιτικό και ιστορικό ατόπημα, που θα κατατρέχει για πάντα τα πρόσωπα που τυχόν συμπράξουν στην πολιτική διάσωση Τσίπρα.

Οι δανειστές:

Να παγώσουν όλες οι ενέργειες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την παγκόσμια γεωπολιτική και γεωοικονομική ασφάλεια, καλύπτοντας μόνο τις διεθνείς δανειακές υποχρεώσεις τη χώρας.
Να μην γίνουν εχθρικές ενέργειες για την Ελλάδα. Να μην γίνουν ενέργειες που αποσκοπούν στην εξόντωση των ελλήνων και της Ελλάδος.
Να δοθεί ικανός ELA για την αξιοπρεπή διαβίωση των ελλήνων.
Εφόσον χρειαστεί, να διασφαλίσουν ανθρωπιστική βοήθεια για τον ελληνικό λαό. Όχι με χρήματα, αλλά σε είδος που θα διανείμει η ΕΕ όπως έκαναν οι ρώσοι στην Ουκρανία.
Έτσι, ο Τσίπρας θα συρθεί σε εκλογές.
Και τότε θα τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού.Προσθήκη σχολίου