20Ιανουάριος2019

07 Ιανουαρίου 2013 Γράφτηκε από την 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΠΕΤΑΣ - ΤΙΜΗΤΙΚΗ Η ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Κατ’ αρχάς οφείλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη που μου έκανε την τιμή να με επαναπροτείνει για την θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας. Ομοίως, θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους συναδέλφους μου που με τίμησαν και με επανεξέλεξαν σ’ αυτή τη θεσμική θέση.

Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση και συγκίνηση. Και πιστεύω ότι η επανεκλογή μου συνιστά μια ευθεία αναγνώριση της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Το γεγονός ότι η αναγνώριση αυτή, προέρχεται από ανθρώπους που διακρίνονται για το υψηλό αίσθημα ευθύνης τους, για την πολιτική τους κρίση και τα κοινωνικά τους αντανακλαστικά, μεγαλώνει ακόμη περισσότερο την υποχρέωση μου να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από το Προεδρείο με στόχο την αλλαγή και τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, γιατί όπως έδειξε η εμπειρία της διετούς εφαρμογής του, αντιμετωπίζει ορισμένες αδυναμίες και ελλείμματα. Επίσης ολοκληρώνονται οι διαδικασίες των διαγωνισμών που θα επιτρέψουν την έναρξη των εργασιών για τη διαμόρφωση του νέου χώρου που θα στεγάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Κλείνοντας θα ήθελα να εξάρω τη συμβολή όλων των συναδέλφων μου για το υψηλό επίπεδο των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Με τη συμμετοχή και τη στάση τους προσέδωσαν κύρος και σοβαρότητα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, επιδεικνύοντας αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Οι συνεδριάσεις μας διεξήχθησαν με απόλυτο σεβασμό στην διαφορετική άποψη, γεγονός που καταδεικνύει την ωριμότητα, τη δημοκρατικότητα αλλά και την επάρκεια που έχει κατακτηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Ξεκινάμε μαζί μια νέα γόνιμη περίοδο δημοκρατικής λειτουργίας και παραγωγής έργου σημαντικού για την Περιφέρειά μας».