20Ιανουάριος2019

07 Ιανουαρίου 2013

Την παρέμβαση του ΕΣΡ για το ΜΕGA ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ των ιδιοκτητών του ΜΕΓΚΑ και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς στο σημερινό δημοσίευμα στο Έθνος από την οικογένεια Μπόμπολα και ανάλογο δημοσίευμα στα Νέα δια χειρός Ψυχάρη, ακολούθησε επιστολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το ΕΣΡ με την οποία ζητά την παρέμβαση του στο Μεγάλο κανάλι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει το ΜΕΓΚΑ για «απαράδεκτη στάση», καθώς όπως υποστηρίζει, δεν ανέφερε σε δελτίο του, την ανακοίνωση του κόμματος για τη λίστα Λαγκάρντ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΜΕΓΚΑ αρνήθηκε να υπάρξει και τηλεφωνική παρέμβαση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος στη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΣΡ:

Απευθυνόμαστε στην ανεξάρτητη αρχή του Ε.Σ.Ρ. για να καταγγείλουμε την απαράδεκτη στάση, με βάση τις αρχές της πλουραλιστικής ενημέρωσης και δημοσιογραφικής δεοντολογίας, του τηλεοπτικού σταθμού MEGA να μην αναφέρει στο δελτίο ειδήσεων της 4ης Ιανουαρίου ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Συγκεκριμένα, σε επικοινωνία μας με τη διεύθυνση του σταθμού ζητήσαμε να αναγνωστεί η συγκεκριμένη ανακοίνωση που αναφερόταν στην κορυφαία υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, τις ευθύνες του κ. Βενιζέλου και τον τρόπο σχολιασμού της από τον σταθμό.

Επίσης, διατυπώναμε μια σειρά ερωτημάτων προς τον σταθμό που κατά τη γνώμη μας εξηγούν τον τρόπο τοποθέτησής του και κάλυψης του συγκεκριμένου γεγονότος. Η απάντηση που λάβαμε από τη διεύθυνση του σταθμού ήταν η κατηγορηματική άρνηση της να διαβαστεί η ανακοίνωση ή εναλλακτικά να υπάρξει τηλεφωνική παρέμβαση εκ μέρους του εκπροσώπου τύπου του κόμματός μας.

Παρακαλούμε όπως, με βάση τις αρμοδιότητες του Ε. Σ. Ρ, να παρέμβετε απέναντι σε αυτήν την εξόφθαλμη παραβίαση των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης».

Στο επίκεντρο της κόντρας, το δάνειο που έλαβε το ΜΕΓΚΑ για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει να εννοηθεί ότι έχει σχέση με την προσπάθεια του καναλιού να αποδείξει ότι ο Ε. Βενιζέλος δεν έχει σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ. Στα σημερινά Νέα, ο κ. Ψυχάρης έγραψε τα εξής: «Ενοχλητικό» σχόλιο του Γιάννη Πρετεντέρη στο δελτίο ειδήσεων του Mega πήρε ως αφορμή ο ΣΥΡΙΖΑ για να ασχοληθεί με τραπεζικό δάνειο που εξασφάλισε προσφάτως το κανάλι. Η Κουμουνδούρου υιοθετεί εμμέσως πλην σαφώς την εκδοχή διαφόρων μπλογκ ότι το δάνειο είναι 98 εκατ. ευρώ. Αν με ρωτούσε θα μάθαινε την αλήθεια. Το Mega πήρε δάνειο 10 εκατ. ευρώ. Από αυτά μπήκαν στο ταμείο του τα 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 1,5 εκατ. κρατήθηκε από τις (πέντε) τράπεζες ως προμήθεια. Προκειμένου να εξασφαλίσει το δάνειο ο σταθμός έχει δώσει εγγυήσεις των περιουσιακών του στοιχείων ύψους 140 εκατ. ευρώ προς τις τράπεζες. Εικάζω ότι κάποιοι μπέρδεψαν το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ με τα δάνεια ύψους 88 εκατ. ευρώ που έχει λάβει το Mega την τελευταία 20ετία και τα οποία εξυπηρετεί κανονικά. Η δεν ξέρουν από απλή αριθμητική ή σκοπίμως το 10 το έκαναν 98...».

 

 

Πηγή: www.lifo.gr