20Ιανουάριος2019

08 Μαΐου 2014 Γράφτηκε από την 

Ο Γιάννης Μηλιός στο Αγρίνιο " Οι ευρωεκλογές για τη χώρα μας θα αποτελέσουν πρόκριμα για εθνικές εξελίξεις " [φωτο-video]

Πριν από λίγες μέρες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος της Οικονομικής Πολιτικής του, κ. Γιάννης Μηλιός παρευρέθη στο Αγρίνιο, σε πολιτική εκδήλωση με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του με θέμα ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.

Όπως δήλωσε ο κ. Μηλιός : 
" Ήρθαμε εδώ για να συζητήσουμε για την κρίσιμη στιγμή στην οποία βρισκόμαστε, ως λαός, ως χώρα, ως κοινωνική πλειοψηφία. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που έχουμε χάσει το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός μας, τα δικαιώματά μας που προβλέπεται ένα μέλλον για εμάς ακόμη περισσότερο δυσοίωνο αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική. Η λιτότητα δεν είναι μέθοδος για να βγούμε από την κρίση, δεν είναι μέθοδος για να μειωθεί το χρέος, αλλά μέθοδος για να αυξηθεί η εξουσία της ολιγαρχίας "
Όσον αφορά τις ευρωεκλογές ο κ. Μηλιός ανέφερε χαρακτηριστικά πως " βρισκόμαστε σε μια Ευρώπη που είναι σε αναβρασμό, οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες και περισσότερο κρίσιμες για τη χώρα μας διότι θα αποτελέσουν προκριμα για εθνικές εξελίξεις , για να καταλήξει λέγοντας πως " Είμαστε η ελπίδα της κοινωνικής πλειοψηφίας" .


Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γιάννη Μηλιού 

Ομιλητές ήταν ο υποψ. δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής του συνδυασμού " ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ - ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ" Δημήτρης Τραπεζιώτης, ο Νίκος Καμπέρης, Ερευνητής - Αναπληρωτής Καθηγητής της Ακαδημίας Αθηνών και ο συγγραφέας του βιβλίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, ενώ σύντομο χαιρετισμό απήυθυνε ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ κ.Π.Ζέρης. 

Στη συνέχεια, ο κ.Δημήτρης Τραπεζιώτης αναφέρθηκε στις δημοτικές εκλογές ασκώντας σκληρή κριτική στην δημοτική αρχή σχολιάζοντας την αδυναμία της να κάνει τα στοιχειώδη, να συμβάλλει ώστε να μείνει η έδρα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος στο Αγρίνιο, να δημιουργήσει φοιτητική εστία, ενώ μίλησε και για μια ιδιότυπη απομόνωση του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, το οποίο καταδικάζεται σε απομόνωση και απαξίωση αφού τα μεγάλα έργα, η Ιόνια Οδός, ο δυτικός σιδηροδρομικος άξονας, ο αγωγός του φυσικού αερίου παρακάπτουν το Αγρίνιο.

Σε δηλώσεις του ο κ.Καμπέρης χαρακτήρισε το βιβλίο "ως μια ουσιαστική συνεισφορά σε μια απαραίτητη και αναπόφευκτη συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες και προυποθέσεις για μια πολιτική αποτελεσματική αριστερά ", ενώ όπως δήλωσε θα προσπαθήσει να προσεγγίσει το βιβλίο με τα όσα καταγράφει, δεύτερον, όσα σκιαγραφεί και αφήνει στη χρήση ειδικότερων προσεγγίσσων στο μέλλον, ενώ τρίτον, τα όσα προσφέρει το βιβλίο στον αναγνώστη

Στη συνέχεια , τον λόγο πήρε ο κ. Γ.Μηλιός ο οποίος δήλωσε (video]

 Προσθήκη σχολίου