18Δεκέμβριος2018

ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
29 Απριλίου 2014 Γράφτηκε από την 

Kαταδικάζουν επίθεση κατά δημοσιογράφου

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι  Π. Μοσχολιός, Γ. Παπαναστασίου, Δ. Τραπεζιώτης και το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, καταδικάζοντας το περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα όπου αυτοκίνητο δημοσιογράφου της πόλης πήρε φωτιά, με τις πρώτες ανακοινώσεις υποψηφίων και τοπικών ΜΜΕ να κάνουν λόγο

 για εμπρησμό που στόχο έχει τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός αλλά αναμένουμε και την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για τα αίτια του συμβάντος. 

 

Οι ανακοινώσεις αναλυτικά :

Ανακοίνωση του Π. Μοσχολιού

«Καταδικάζω απερίφραστα τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του δημοσιογράφου Πάνου Τσακανίκα και καλώ την Ελληνική Αστυνομία να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση.
Κανενός είδος ένσταση ή διαφωνία σε σχέση με τις απόψεις των εκπροσώπων του τύπου (και κάθε πολίτη) δεν δικαιολογεί την άσκηση βίας.
Η προσπάθεια τρομοκράτησης των δημοσιογράφων και περιορισμού της ελευθερίας του λόγου στρέφεται ευθέως κατά της ίδιας δημοκρατίας».

 

Ανακοίνωση του Δ. Τραπεζιώτη
Καταδίκη της εμπρηστικής επίθεσης σε αυτοκίνητο δημοσιογράφου

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Τραπεζιώτης, με αφορμή την εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο δημοσιογράφου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Ο εμπρησμός αυτοκινήτου δημοσιογράφου στο Δήμο μας είναι απόλυτα καταδικαστέος. Τέτοιες ενέργειες στρέφονται κατά της δημοκρατίας και της ελευθερίας του τύπου».

 

Ανακοίνωση Γ. Παπαναστασίου

Καταδικάζουμε ως συνδυασμός τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει.
Πιστοί στις αρχές, στις αξίες και στα πιστεύω μας καταδικάζουμε το συμβάν που σημειώθηκε τα ξημερώματα κατά του δημοσιογράφου Παναγιώτη Τσακανίκα.
Αισιοδοξούμε πως η αστυνομία θα ρίξει «φως» πολύ γρήγορα στην υπόθεση αυτή.

 

Ανακοίνωση ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ καταδικάζει την ενέργεια εμπρησμού του ιδιωτικού αυτοκινήτου γνωστού συντάκτη της πόλης του Αγρινίου, η οποία μέσα στο συγκεκριμένο ήδη διαμορφωμένο κλίμα των εκλογών του Μαΐου, λειτουργεί φοβικά απέναντι στον υπαρκτό συντηρητισμό της τοπικής κοινωνίας, ενεργοποιώντας, κατά την κρίση μας, τα αντιδραστικά αντανακλαστικά της. Το αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής ενισχύει τους εξουσιαστικούς τοπικούς θύλακες από τη μια, ενώ από την άλλη υπηρετεί την αποριζοσπαστικοποίηση της τοπικής κοινωνίας.
Οι πολιτικοί σχηματισμοί, τοπικοί και εθνικοί, που υπηρέτησαν και εξακολουθούν να υπηρετούν, με τρόπο ακάματο και μεθοδικό, τις πολιτικές του κοινωνικού αυτοματισμού και του ανθρωποφαγικού κανιβαλισμού, προωθώντας αντιλήψεις του τύπου ο «σώζων εαυτόν σωθήτω», θα «τρίβουν τα χέρια τους» μετά από τέτοιες ενέργειες.

 Προσθήκη σχολίου