22Ιανουάριος2019

08 Μαΐου 2014 Γράφτηκε από την 

Επίσκεψη Δ. Τραπεζιώτη στο Πανεπιστήμιο

Τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύουν στο Αγρίνιο επισκέφθηκε χθες 07-05-2014 ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Τραπεζιώτης, συνοδευόμενος από υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους.

trapeziotis-panepistimio1

Στη συνάντησή του με τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου , ο κ. Τραπεζιώτης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους καθηγητές για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν, αισθάνονται απομονωμένοι, σχεδόν εγκαταλελειμμένοι, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει σχεδόν κανένα πεδίο συνεργασίας με το Δήμο Αγρινίου. Οι καθηγητές πρόσθεσαν ότι από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής κυριαρχεί μια πελατειακή αντίληψη στον τρόπο διαχείρισης των θεμάτων του Πανεπιστημίου.

 

Ο Δήμος Αγρινίου δεν έκανε το στοιχειώδες , να δημιουργήσει δηλαδή μια φοιτητική εστία, ώστε να συγκρατήσει τους φοιτητές στον τόπο μας με αποτέλεσμα οι φοιτητές να διαδηλώνουν με συνθήματα κατά του Δημάρχου, γεγονός μοναδικό σε όλη την Ελλάδα. Η έλλειψη χώρου στέγασης των φοιτητών έρχεται να προστεθεί στη γενικότερη έλλειψη υποδομών , καθώς ακόμη και τα εργαστήρια του Πανεπιστημίου είναι ανεπαρκή.

trapeziotis-panepistimio2

 

Αποτέλεσμα, όπως ανέφεραν οι καθηγητές στον κ. Τραπεζιώτη, είναι να μην μπορεί το Πανεπιστήμιο με τις υπάρχουσες υποδομές να σταθεί επάξια ανάμεσα σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Οι φοιτητές από την πλευρά τους κατήγγειλαν τη Δημοτική Αρχή για πλήρη αδιαφορία, καθώς δεν φρόντισε ούτε καν για τη σίτισή τους τον ένα χρόνο που δε λειτουργούσε η Φοιτητική Λέσχη. Ο κ. Τραπεζιώτης τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε τουλάχιστον στο θέμα της σίτισης των 1000 φοιτητών να σταθεί στο πλάι τους και να αναλάβει το κόστος.Προσθήκη σχολίου