26Φεβρουάριος2018

ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
21 Ιανουαρίου 2014 Γράφτηκε από την 

Η πρώτη ιδρυτική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η πρώτη ιδρυτική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ για τον σχηματισμό νέας δημοτικής παράταξης για τις επερχόμενες εκλογές στο δήμο Αγρινίου. Στη συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε στην συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, πολλά ήταν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που παρευρέθησαν για να καταθέσουν τις απόψεις τους για τη στάση και τις προοπτικές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις επικείμενες εκλογές.

Μάλιστα τα στελέχη και μέλη, δημιούργησαν κλίμα νίκης μιλώντας για «σάπιο και διεφθαρμένο κατεστημένο που επί 38 ολόκληρα χρόνια, διοικεί την τοπική κοινωνία, δημιουργώντας εξαρτώμενους μηχανισμούς εξουσίας, εμποδίζοντας την ελεύθερη έκφραση της κοινής γνώμης".

Τη συνέλευση ξεκίνησε ο δικηγόρος Σταύρος Καμμένος, ο οποίος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή πως " συντάχθηκε με την πολιτική των μνημονίων, λειτουργεί εγκλωβισμένη σε ένα κλειστό κύκλωμα ημετέρων".

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Ζέρης αναφέρθηκε σε κορυφαία πολιτική μάχη, και χαρακτηριστικά δήλωσε " συμμετέχουμε και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις ενωμένες, για να μπει τέρμα σε ένα κατεστημένο 30 και πλέον χρόνων στο δήμο, που ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δημότες της ".

Ο Ανδρέας Καραγιάννης σχολίασε επικείμενη προσχώρηση μελών από το ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, & ΑΝΕΛ, ςμμονή που φανερώνει στην καλύτερη περίπτωση την ανασφάλεια και στη χειρότερη τη διαπλοκή αφού γίνεται για λόγους αναγνωρισιμότητας και προς όφελος προσωπικών συμφερόντων κάτι που είναι αντίθετο με την ηθική της αριστεράς"

Ο Γιάννης Κολοβός, που φέρεται ως ενδιαφερόμενος για τη θέση του υποψήφιου Δημάρχου στο δήμο του Αγρινίου, δήλωσε "  πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το ποιοι είμαστε, τι θέλουμε σήμερα να κάνουμε και σε ποια κατεύθυνση πρέπει να δουλέψουμε και να δούμε συγκεκριμένα πράγματα".

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο πρώην δήμαρχος Θεστιέων Δημήτρης Τραπεζιώτης, ο οποίος μίλησε για "κλειστό σύστημα εξουσίας με την ίδια παρέα ανθρώπων "  
Συγκεκριμένα : "Έχουμε ένα τοπικό σύστημα εξουσίας, ένα κλειστό σύστημα εξουσίας, το οποίο αυτοαναπαράγεται από την ίδια παρέα ανθρώπων ή για να είμαστε ακριβέστεροι από τον ίδιο πυρήνα ανθρώπων, οι οποίοι έχουν ιδιοποιηθεί την εξουσία, την νέμονται και την κατέχουν επί 38 ολόκληρα χρόνια, εξαιρώντας κατά κοινή παραδοχή την περίοδο που ήταν δήμαρχος ο Στέλιος Τσιτσιμελής. Αυτή η μακροβιότητα στην άσκηση της εξουσίας συνιστά κατάχρηση δικαιώματος. Πρόκειται για μια πατρωνία δημοσίων αξιωμάτων που σημαίνει ότι αυτοί που πλαισιώνουν το σχήμα σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο, φροντίζουν κάθε φορά ο επικεφαλής να αποκτήσει μια δεσπόζουσα θέση είτε στο δήμο, είτε στην περιφέρεια και στη συνέχεια αρχίζει η κατανομή των ρόλων, των αξιωμάτων και των χρημάτων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο όταν οι πολίτες αναφέρονται στο δήμο στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους δεν λένε «η δημοτική αρχή», λένε «το σύστημα».
Αναφέρθηκε και στον αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Βασίλη Αντωνόπουλο λέγοντας πως "αυτό το σύστημα συναλλάσσεται με κραυγαλέο παράδειγμα αυτό του αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Αντωνόπουλο, ο οποίος αυτομόλησε τότε που η κοινωνία προσπάθησε να οργανώσει μια αυτοδιοικητική παρέμβαση και να είναι απέναντι στο σύστημα.  Και εισέπραξε τα λύτρα της επιλογής του. Η δημοτική αρχή έχει εξαντλήσει τα όρια των δυνατοτήτων της. Δεν εκπέμπει πλέον μηνύματα και με αυτή την έννοια αποδυναμώνει συνεχώς το κοινωνικό φαντασιακό, δηλαδή την ικανότητα της κοινωνίας να δημιουργήσει".Προσθήκη σχολίου